946

Memang sah - sah aBear lupa ...
Bila pB "sms merajuk a.k.a marah" , baru dia ingat.


Alasan yang diberi :
Sibuk dengan kerja .
Banyak masalah kena selesai di Peringat.




Boleh diterima ker alasan tu ???

Padahal pB tau dia memang lupa sebab tahun ini dia tukar handphone.
Dan dia lupa nak set reminder untuk tarikh semalam.



Sungguh ku kuciwa ..
Emosi terlebih sensitif sejak dua menjak nie ....



Nota tambahan :
aBear dah balik pun semalam.
Dia bawak balik keropok dan buah dokong jer :(

Comments

e.l.i.s.s.m.i.e said…
nanti Abear wak balik hadiah mahal2 ko akak punya :p
Aaaa...sudoh,misti kak gi saya pom dapat SMS majuk n marah...hihih....

apa2 pon..it's never too late to wish..happy belated birthday kak PB
Rohaniah said…
lepah ni suruh dio wish tiap2 hari hehehehe...

sabar je lah PB...k.we pun lupa nak wish ni...lambat sari pun tak po deh? Selamat Hari Jadi, semoga happy sokmo dan diberi ketenangan serta ketabahan...all the best for the pregnancy n delivery juga nanti...
risanur said…
kesiannye...jgn la majuk2...maybe aBear tu betul2 sibuk dengan keja...tak elok akak muka masam, nati baby pun sama gak muka masam...
oren said…
hepi belated besday kak..jgn marah/merajuk..nanti baby pun emo :P
Ummi said…
alah, tahun depan kan ada lagi, tahun depan ingatkan dia selalu ok :)

mesti tahun ni dia dah set dalam reminder :)

happy belated bday PB :)

jangan murung2, nanti anak keluar muncung aje :)
DrSinga said…
alaaaaaa.........
merajuk laaaagi dapat hadiah besar tau!!!


tapi...
lelaki memang begitu kan!!?
nurazzah8 said…
Salam pB...jangan merajuk..ingat kandungan pB tu... kalau pB rajin merajuk, nanti anak tu bila keluar nanti pun suka merajuk dan nangis..sebab dia boleh rasa apa perasaan ibu yang mengandungkannya.....tak maulah macam tu kan...

Masa mengandung ni perbanyakkan baca Al-Quran...jangan dilayan perasaan yang hanya mainan syaitan itu...(syaitan kan suka ambil kesempatan di atas kelemahan manusia) banyakkan baca Surah Maryam dan Surah Yusuf. Jadikan Al-Quran itu peneman pb setiap masa... jika rasa nak marh, merajuk tu..cepat-cepat ambil Al-Quran dan baca..sambil bac tu sambil usap-usap perut pB tu seolah-olah pb sedang baca dan bercakap dgn anak tu.. sesungguhnya anak dalam kandungan itu akan mendengar ... kalau pb rajin baca Al-Quran..insyaAllah bila anak pB lahir dan besar nanti, dia akan mudah dan senang membaca Al_Quran.. kerana dia sudah mendengar dari dalam kandungan lagi...

itu sahaja nasihat dari akak yang anak ramai ni...;-)
syamimi azmira said…
Maafkan aje... nak buat macamana dah terlupa tapi sebagai gantinya ajak pergi makan tempat best2.
kak Zai.
Yunus Badawi said…
Dah lupa nak buat mcmana? aBear pun bukan pergi rilek2 tapi buat kerja.

Popular Posts