09 November, 2010

952

Pagi tadi ke Hospital PutraJaya lagi.
Biasalah , check up.

Alhamdulillah.
Uri sudah berada di tempat yang sepatutnya.
Kepala baby berada di tempat yang sepatutnya.
Berat baby sekarang ialah 1.65 KG.

Jantina baby , buat masa ini kita rahsiakan dulu lah yea.
Doa doakanlah yea.


"Kalau nak bersalin di sini , kena booking dulu , kan?"

"Dah tak perlu booking dah" , jawab misi tu.
"Datang terus ke Dewan Bersalin , kalau ada kekosongan , kami terima . Kalau tiada , kami hantar ke hospital berdekatan", terang misi itu lagi.





Kuang kuang kuangggggggg.




pB sendiri tak pasti kat mana lagi pB nak bersalin.

Ada dua tempat yang pB dok tengah riki - riki :)

1) Pusat Rawatan Salam, Seksyen 19 Shah Alam.
2) Pusat Rawatan Az Zarrah , Bangi



Siapa ada pengalaman bersalin di sini , silalah berkongsi pengalaman bersama pB.

13 comments:

Ina Hashim said...

pB stay kat mana?akak penah 2x bersalin kat Az Zahrah..alhamdulillah...good experience+Islamic environment..memang best

Zareda Norman said...

mesti boy tu.. happy jer PB.. ehhehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss beranak kat demc..rasanya second one pun kat situ jugak tapi cik suami kena sedialah duit byk sket kot2 kena belah perut lagi :p

Mak Su said...

yea, tak sabar saya nak tahu perkembangan seterusnya terutama tentang jantina bayi

:: HUSNA :: said...

1st baby dulu deliver kt hospital putrajaya je. yg 2nd ni kat situ jgk kot.

Pusat Rawatan Salam, Seksyen 19 Shah Alam tu yg mana satu kak? DEMC tu ke?

Ummi said...

mesti boy tu, suka makan seafood kan :)

"MULAN" said...

pb...!!! take care ek... moga dipermudahkan & selamat semuanya...

"MULAN" said...
This comment has been removed by the author.
MOKCIK AZWA said...

Semoga selamat semuanya..

shafarina said...

fahim lahir kat az zahrah


kalau checkup nazak jugaklah menunggu berjam2..

tapi kalau nak bersalin, tip top. :)

MQ said...

saya bersalin kat annur, yg sebelah az zahrah tu, tapi rasanya kalo nak bersalin kat sana kena ada rekod dgn dorang, at least 2 kali check up..tak tau la kalo pegi terjah je time nak beranak tu dorang terima ke tak..sebab selalu org akan pilih doktor mana yg kita nak bersalin kan..

saya dulu kena dlm 2k++ (company husband cover up to 3k, bayar dulu pastu claim), bersalin normal tak amik epidural, kalo amik epidural kena tambah dlm 700 rasanya tapi mmg puas hati la..amik bilik single yg paling besar..makanan pon sedap..hehe..

rasanya az zahrah pon rate lebih kurang jugak..kdg2 ada pakej jugak..ada kawan tu 2 kali bersalin kat azzahrah, dia kata dlm pakej tu ada spa treatment sekali..cuba la kak pb pegi check up sekali dua dulu kat sana..tgk keserasian gynae..

Rohaniah said...

Mintak ampun mintak maaf..k.wear suggest better gi An-Nur dari Az Zahrah...ni ikut pengalaman sbb k.wear pernah bersalin kat dua-dua tempat...kat An Nur murah sikit dari Az Zahrah, layanan dia pun OK sikit dr yang satu lagi. Dua2 pun kena ada record ngan dia at least 2 kali check up. Tapi terpulang pada PB lah...ni ikut pengalaman k.wear jah...

jedi said...

tahniah kak....mesti xsabar nak sambut baby kan..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...