28 December, 2010

967

Petang Selasa.
Suasana sejuk diluar tapi pB tetap berpeluh peluh.
Hujan dah bermula semula sejak semalam.
Kain baju jemur tak kering kering , sejuk jerrrr.


Kandungan pB dah masuk minggu ke 37.
Nampak gayanya , seperti tak ada reseki pB nak bersalin di KB.
Masih belum ada apa apa tanda nak bersalin.
Kadang kala cuma ada terasa seperti 'period pain'.
Itu aja.
Tapi jarang jarang, bukan selalu selalu.


Persiapan persekolahan untuk Kak Lang , rasanya dah pun siap.
Cuma tinggal 4 hari lagi , untuk pB bermanja-manja dengan Kak Lang.
Lepas ni , akan berjauhanlah pB dengan dia.
Yang pasti , pB akan merindui anak pB sorang nie.
Dia yang banyak menemani pB (dia jenis kalau pB bergerak sikit pun , dia mesti nak ikut).
Tengah hari tadi , dia dah start nangis. Tidak lah terisak - isak , cuma pB lihat ada air mata
dia yang mengalir.

"Jangae nangis lagi , kito pakat jerik haghi sabtu nilah".
pB risau , sabtu ni , pB yang lagi emotional dari dia.



aBear dah 4 hari sakit mata.
pB pun dah dapat sakit mata nie.
Semalam gie klinik , dr terus beri mc.










Lima hari pulak tu .......

15 comments:

kucingorengemok said...

saya tahu perasaan tak best tu... dulu pun asal nak abis cuti je memang selalu nak menangis. nasib baik dah abis sekolah sekarang, yeahhooo! hehe :)

Ummi said...

agaknya anak tahun 2011 kot pb, atau dia nak jadi anak kl gak

seronok cuti, sampai tahun depan lah baru kerja, kalau dah bersalin lagi seronok dapat sambung terus :)

kak lang berjauhan sebab nak cari ilmu, so jangan sedih2 :)

ummi dah pesan batrisya dengan damya tak boleh dok hostel, kalau masuk universiti, ummi sewa rumah kat universiti, so dok ngan ummi gak

mak yang emo kan :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss dulu pun selalu menangis nak gi sekolah asrama padahal setengah jam dah sampai rumah :p

Yunus Badawi said...

Salam pB,

Kalau tak pernah berpisah, mmg terasa hiba. Demi menimba ilmu, tabahkanlah hati masing2.

relevan said...

Semoga selamat sejahtera yer..

~ yus ~ said...

Kenapa perlu berjauhan ye kak...

Sorrylah tak tahu citer sebenarnya..:D

Zareda Norman said...

doa yang baik baik untuk anak yang bakal ditinggalkan tu...

Arena said...

Kak PB,

Jangan Kak PB yang nangis lebih dari Kak lang sudah la ye.. Take care kak..

Kak Anie said...

Salam PB... sekejap je dah 37 minggu ye... semoga PB sihat...

Ohh...kak lang nanti sekolah kat KB ye...? Semoga dia baik2 aje...

PB take care

Mak Su said...

tumpang menangis juga

pb, maksu ucapkan selamat buat ibu dan baby :), juga ucapan selamat buat anak2 pb :)

MULAN said...

jaga diri pb.. tak lama dah tu...

Janna Wan Muhammad said...

kak lang bulih skoloh gapo kak pb ?

sya said...

PB Selamat Tahun Baru dan semoga Selamat Menyambut Orang Baru juga

sya said...

Tahniah PB.. sume yg dihajati termakbul. Alhamdullilah.. anak lelaki dapat.. lahir pulak kat KB.. anak 1 Jan 2011. Dia memang berhajat nak jadi ore Kelate .. mesti senyum lebar Cik Abear

Ibu n Abah said...

pB,
selalu akak singgah sini nak tahu kabar you...
semuga dipermudahkan sewaktu bersalin nanti...
(statement bunyi dengki..- kalau dapat girl.. kita serupa... boleh masuk club akak...)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...