969

Salam


Hari ini dah masuk hari ke 9 .
Alhamdulillah baby sihat.
Tak ada kuning.
Cuma , pusatnya tak tanggal lagi.
Doa doa sehari dua lagi tanggallah pusat tu.


Nama ???
Jenuh cari nama.
List ada 18 nama.
Tapi last last , tak pilih pun yang dalam list tu.

aBear berkenan pada nama Izzul Iman.
Tapi dia tak mau letak Muhammad kat depan nama tu.
Katanya panjang sangat ...


Tok Ma lak dok cakap , sebaik baiknya letak Muhammad.
Last last , nama tu terpaksa di 'let go'.


Fikir punya fikir ,
bincang punya bincang last last
kami letak nama

"Adam Faris Bin Mohd Roslan"

Nak panggil Adam , boleh .
Nak panggil Faris , pun boleh.
Faris tu maknanya "Yang Alim".


ini gambar pertama Adam Faris.

Baru keluar dari tommy.


Ini , kalau tak silap pB ,
semasa Adam Faris berusia 4 hari.





Keseluruhan , pB dan Adam Faris sihat.
Syukur sangat sangat sebab Adam Faris tak lah meragam sangat.
Asal kenyang jer , tidurrrrrrrrrr.



pB nak ucapkan terima kasih pada Sally kerana
ada buat n3 khas tentang kelahiran baby Adam Faris nie.
Terima kasih kerana sudi melawat pB di KBMC tempoh hari.

Begitu juga dengan Bie. Kerana sudi datang ke rumah
untuk melawat kak pB dan Adam Faris.

Dan akhir sekali , terima kasih diatas semua
ucapan tahniah yang telah kawan kawan tinggalkan
pada n3 sebelum ini.

Comments

wah..
comey nye kak pb..
kak tlg plok+cium dyer tok sy taw..
sdp name 2..
tahniah kak..
Bapak said…
tahniah hajat pB nak dapat anak lelaki termakbul juga!

semoga adam menjadi seorang faris..amin...
~adeQ~ said…
alhamdulillah...hartu nak call tanya khabar...tapi tak berangkat....selamat berpantang kak...take care n peluk cium untuk Adam Faris!
hazila said…
Salam pB,
Alahai terlewat pulak, anyway tahniah ada kehadiran org baru.
zareda said…
ambpoii hensemnya hero adam... Mudah mudahanmenjadi anak yang soleh dan kesayangan ramai...InsyaAllah
ckLah@xiiinam said…
Tahniah pB dan Roslan...
sally said…
Salam Faris..pB,

bab nama panjang tu...terima kasihlah sbb nama pnjg2 ni cikgu cikgi nak tulis dlm register hehehhh..

aishhh..hal kecik je, patutnya terima kasih kat pB sbb sudi share ur joy!!
kayteeze said…
Alhamdulillah... Tahniah ya...

Comelnya , geram lak bila tengok baby ni. Teringin nak timang tapi, tapi.... kita rasa dah terlewat kot.
Chik Att said…
tahniah ...
Adam Faris ... masuk sekolah nama mesti dok atas sekali ....
shafarina said…
tahniah kak eda
faraulah said…
Tahniah Kak PB :)
:: HUSNA :: said…
kak PB, nama sebijik sama dgn my son yg sulung la. cuma adam kami ada Muhammad kat depan. hehe... yg dlm perut ni x tau nama buh nama apa pulak..
risanur said…
comenye Adam Faris...
moga kak pB dan adam akan sihat...
oren said…
sedapnya nama..

betui gak cakap tokma tuh..tapi takpalah..next baby plak kut..hikhikhik...

cepat2 sihat yer mama dan adam..
Ummi said…
izzul iman, sebijik nama anak sedara ummi hehehehe

adam faris, comel dan putih. selamat berpantang PB :)
Pak Man laksam said…
Adam Faris, semoga jadi anak yang soleh.
alhamdulillah..tahniah kak pb...ado jgk hero soghe....take care yer....ikae tegiri bulih makae la kak pb...hihihi..tu kalu sayo laa...
~ yus ~ said…
tahniah kak pb atas kelahiran Adam Faris.

Dah 9 hari baru perasan akak dah melahirkan. Apa pun alhamdulillah baby dan akak sihat...

Selamat Berpantang
MULAN said…
alhamdulillah semua sihat.. comey nya... geram la pulak..
Alhamdulillah semuat sihat, sedap nama tu, makna pun sedap
Arena said…
Sangat comel itu baby.hugs to baby adam yee..
MOKCIK AZWA said…
PB, mokcik ketinggalan keretapi huhuhu...

tahniah dan alhamdulillah...dapat gak baby lelaki hehehe. teringat kisah mokcik sendiri..dah ada 3 boys, nak peknen lagi fobia hahaha..kang dpt boy lagik..tapi Allah beri dua girls...hehehe.

Comelnya Adam Faris..peluk cium untuk dia..

selamat berpantang PB..
Mr PenyuBiru said…
tahniah!

Adam Faris. cantik nama tu. moga adam faris membesar menjadi kebanggaan ibubapa.
Anonymous said…
pb... ingatkan nak pecah record cm... baby dah 6 bulan baru letak nama sbb ayah dia sungguh susah nak pilih nama... sedap nama Adam Faris

comella Adam Faris bila auntie Ma boleh visit ni... dah balik Puchong ke

auntie cm
tasekM said…
tahniah kakak...




.
aNIe said…
PB...sedapnya nama... semoga adam faris membesar menjadi anak yang soleh...

Buah hati mama ni.... maklumlah hero yang sorang...hehehe..

Rasa nak cium je pipi comel dia tu...
ima said…
assalam pb...lama tak jenguk blog..tup2 dah bersalin...tahniah dpt anak lelaki...comel anaknya...

ambik epidural tak bersalinkan Adam Faris..ima dah 2 kali ambik..alhamdulillah ok.selamat menjalani hari2 pantang...
dlt said…
tahniah kak pb.. sorry lambat... hehe...baby tahun baru.... best birthdate baby....
Kunang-Kunang said…
Salam PB,

Lamanya tak singgah. Dah bersalin rupanya. Tahniah pada PB sekeluarga.

Semoga PB dan baby sihat.
sya said…
Alahai comelnya.. nama pun sedap
PINATBATE said…
Tahniah pB..!
Semuga Adam sihat dan menjadi anak soleh.Selamat berehat panjang..
kakLuna said…
ringkasannya baby AF :P
Ara.... said…
hai..tahniah 4yr newborn...
nti singgah my blog shop k...cuci mata...
http://ara-store.blogspot.com

Popular Posts