19 April, 2011

1008

Orang tua tua kata kalau baby mula main main dengan air liur , maka rambut si'mak-mak' ini akan luruh @ gugur.


Itu kata orang tua tua.


Kata orang2 sains pula , rambut tu luruh sebab perubahan hormon dalam badan si'mak-mak'.


Walau apa pun alasannya , memang sekarang pB mengalami musim luruh rambut.


Kalau sikit sikit tu , tak adalah kisah sangat.


Ini sekali luruh , mau 10 ~ 30 helai.


So , dua hari lepas , pB pie potong itu rambut.


Kasi sikit pendek itu rambut.


Dah alang - alang potong tu , kita cuci sama lah kan.


Bagi urut urut itu kulit kepala.
Bagi buang itu kelumumur.
Kasi hilang itu gatal -gatal.


Sedap , bebbbbb .....









Tapi yang tak sedap tu , time membayorrrr...


Kena RM30/- untuk potong dan cuci.






Kalau tempat you all , berapa eks???

15 comments:

kucingorengemok said...

dia keruk² kelemumur sekali tak? boleh tertidur tu (lepas tu sakit tengkuk)

pB said...


K.O.G

Bab tu yang beshh tuuu.. Keruk kuat kuat pulak tuuuu...

Sally said...

Potong..cuci..urut2 kulit kepala = 19 hengget! Di KB.

pB said...


SALLY

Tu yang pB jeles nie. Kat sana semuanya murah .... hu hu hu

shafarina said...

kira murah tu kak. area bangi harga lebih kurang jugak.. ada sampai RM40

tapi hari tu sekali gi kat the mall.. huahauhauhuahau nangis bayar 100+.

pB said...


INA BANGI
Murah ker tu?? Kak pB rasa macam dah mahai dah tu....

RM100 ?????
Ina potong feshen apa tu ???

DrSinga said...

20 hinggit...tak cuci..

rambut memang akan gugur time baby umur 4--5 bulan.. don wori.. :)

mNa said...

pat mas biasa g kt kb ni RM30 gakk..tatau la pat lain kot2 murahh..hehehe

pB said...


MNA

Wahh demo gie salun mano nie?? Hari tu kelik KB nok kerak rambut. Susoh sungguh nok cari.... Lah lah kak pB gie kat belakae restoran pizza hut. Ghumoh tapi dio memae kerat rambut.

pB said...


DrS

Mahal jugak tu

Kenapa ek jadi macam tu?

~ yus ~ said...

yus pun baru juga potong rambut sbb gugur banyak...

Tp tak cuci sekali, maleh nak bayor untuk cuci..hihi. Gunting rambut kena 6 hinggit, kalau cuci sekali tak tanya pulak..hehe

aNIe said...

PB...akak jarang pegi cuci kat kedai...selalu potong & blow dry aje...

Tapi pernah kena bayar 2x ganda sebab gunting masa petang nak raya cina... terkebil2 mata nak membayarnya

hazila said...

Shah Alam, ada yg murah ker? Nasib baik takleh potong rambut sendiri kan...

MULAN said...

rm20 kat kerteh..

rm8 kat vietnam..

DrSinga said...

sebab masa bersalin adalah satu trauma kepada badan..ada certain2 rambut yang berfasa yang sama .. terjejas .. so they stop growing.. cukup 4 ke 5 bulan.. rambut2 yang mati tu mula gugur.. pulak tu.. masa tu kebetulan memmmang baby dah pandai sembur2..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...