1043

Alhamdulillah , setakat ini pB dah menderma darah sebanyak 10 kali.

Pertama kali pB menderma , pada tahun 1993.

Tadik masa dok tunggu turn , dok sembang dengan satu exec ni.
Dia dah menderma darah sebanyak 42 kali.
Setahun , tiga kali dia menderma.


Tabikkkkkkkkk



You all  semua sudah menderma ker ??


jangan ada yang cakap "saya takutttt jarum"

Comments

bujal X said…
err~~saya takut darah~~
Kak Anie said…
PB...akak nak jawab jugak...akak takut jarummmmm!!!
oren said…
saya dh 16 kali kut? kira dh masuk page yg sebelah tu (dlm buku merah..)

start masa zaman mengaji kat matriks UIA dulu..bila dh balik sini, jarang dah pegi derma..selalu tunggu depa buat road show ka, mana2 ka..tapi pas nih, ingat nak pi kat spital jek..lgpun, spital parit buntaq, dekat sgt..hiks..
MOKCIK AZWA said…
Belum pernah berjaya menderma kerana setiap kali diperiksa..doktor kata darah mokcik cukup2 utk mokcik sajork..pehtu, batuk la, selsema la..semua dia tolak huhuhu


apapun tabik pada korang semua. Ada kawan mokcik tu sudah menderma berpuluh2 kali..sehinggakan bila dia mohon kerja baru untuk kenaikan pangkat, dia diterima sebagai pegawai bahagian kempen derma darah kat hospital sebab track record menderma darahnya tu hehehe...
~ yus ~ said…
baru 4 kali menderma..huhu
Kunang-Kunang said…
Assalamualaikum PB,

Kak Ani tak boleh derma darah sebab dalam darah ada gula.

Tahniah pada PB kerana sudi menderma darah pada yang memerlukan.
Ibu n Abah said…
pB...
sejak akak sakit 3 tahun lepas... akak dah beberapa kali memerlukan darah yang didermakan oleh penderma budiman seperti pB.. Syukur Alhamdulillah... dapat pula akak mengenali salah seorang yang telah sudi menderma darah pada kami yang memerlukan.
Betapa besarnya jasa para penderma pada kami ini biarlah akak ceritakan. Pesakit seperti kami yang kekurangan darah kadang2 HB hanya 5.6 sahaja akan mengalami sesak nafas kerana kekurangan oksigen. Sebaik kami menerima dari dari penderma... Alhamdulillah kami boleh bernafas lega semula. Jika tidak tu, akak mengalami sesak tidak boleh bernafas... jika berlaku keadaan begitu, akak diberikan hampir 2 atau 3 bag darah dan selepas mendapat bekalan darah akak terus lega. Tidak lagi mencunggap-cunggap..
Apa yang boleh akak sampaikan ialah pB.... I love u.... and thank you from the bottom of my heart....
kucingorengemok said…
tak derma pun selalu je rasa melayang2... agak2 mesti tak lepas periksa kesihatan (alasan kah?)
Button Planet said…
Salam Pb,

akak tak pernah menderma darah. Bukan sebab takut jarum atau takut darah...tapi mmg tak leh derma pun sebab akak sendiri pun kurang darah..hehehe... akak aneamic (betul ke ejaan ni?) pernah beberapa kali doktor bagi pil tambah darah, sebab muka akak pucat sangat...huhu...

Kak Azzah
SA
wahida said…
tak pernah derma lagi, tapi hubby selalu la...
insan_marhaen said…
IM derma darah sejak dari sekolah menengah. Tapi katil sebelah IM dah 2 kali bertukar penderma, IM punya beg darah belum juga penuh..
gedek! said…
uncle takot misi...!
risanur said…
risa tak penah derma darah krn direject...antara mereka yang berpenyakit huhu...
Angah said…
Masa anak dara ada gak derma darah. Lepas kawen tak derma langsung dah, samada tengah peknen atau tengah menyusukan baby haha..

Popular Posts