01 December, 2011

1098

This is my sister-in-law punya story

My SIL nie , seorang orthodontic (betul tak eja nie?).
Pakar buat gigi - gigi besi nie (sekarang dah tak guna besi dah).

Dia pakar kat Klinik Gigi Muar.
At the same time , dia ada buat part-time kat Bukit Jelutong.

Sebulan sekali , she will turun ke Selangor.
Bukit Jelutong bukan dalam jajahan Kuala Lumpur , tau.


One day , dia punya patient ni , budak pompuan lepasan UPSR.
Kebetulan , masa tu , result UPSR baru diketahui.
And this patient , alhamdulillah dapat score 5A.

So , my SIL ni pun tanyalah

" Parents bagi apa ?"

Dengan selamba that girl jawab
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

"Mummy and Daddy bagi RM10 RIBU"





SIb baik tak pengsan SIL pB tu ...

16 comments:

kakcik said...

SubhanAllah... kayanya parent dia.

pB said...


KAK CIK
Budak ni memang hidup dalam kekayaan.


Reseki dia , kan Akak

tasekM said...

kalau aku nk bg seribu pun terkelip2...

Angah said...

Aiyoooo parents kaya gila..rezeki dia ye tak..

Arief baru ni dapat la semua subjek markah 90 ke atas. Dia dapat cium kedua2 belah pipi je.

Rumah Kuning said...

Agak2 budak tu buat apa dgn duit seploh ribu tu.bestnye....

MA said...

Rasanya dia tak pegang 10k cash dalam tangan. Habis kuat pun mak pak bagi pegang 500-1k untuk joli/shopping. The rest sure masuk account.

Macam tak percaya kan mak pak boleh bagi 10k like that tp believe it or not itu ialah the norm amongst some KL kids...(saya tahu sbb kawan2 sekolah anak saya ada gak dr golongan tersebut tp saya gol. marhain saja).. Anak saya ckp ada kawan2 dia yg ada Visa card ( masa tu dia F2) ...tapi depa semua baik2 & tak sombong...yang selalu sombong2 ni biasanya melayu yg baru nak rasa kaya...hehe

Oops..terpanjang pulak..

Ordinary Superhero said...

Setuju dgn MA. Ramai yang berada tapi masih down to earth dan anak2 diorang pun very well mannered. Yang menyombong ni selalunya tak de lah kaya sangat pun.

MULAN said...

gullppp..!!! tertelan berbaldi2 air lior... maakk aaii, kaya nya parents dia..

Irfa said...

gulp..gulp gulp..sib baik tak lemas

aina telah dijanji kalau dapat 5A atok nak bagi RM500 itu lah yg dia ingat dan cuba capai ;-) tu pun saya dah rasa banyakkkkkkkkkkk sgt
w,pun ada masa 2 tahun utk capai

Areef Ibn Naim said...

salam,

mmg ur SIL tk pengsan, sy yg nak pengsan ni... :)

wah, dik... abg ni pun nak dpt rm10000 tu pun sbb wat personal loan, huhuhu...

Yan said...

salam kenal..

bukit jelutong mmg area orang kaya..

aNIe said...

PB...kawasan bukit Jelutong tu memang kaw. orang kaya... budak sekolah pun bawak BMW...merc pi sekolah... belum habis belajar...mak bapak dah bagi rumah sebijik...banglo2 kat sana mencecah juta2...paling baru harga 4-5 juta...10 ribu tu bagi diorang ciput je...

Anonymous said...

upsr rm10k
pmr rm20k kott..
spm rm30k kott..

kayo makcikkkkkkk :)

Asmara said...

rezeki budak tu dpt parents kaya. hehe..
*bersyukur dgn rezeki yg ada ni kan. :D

Ina Hashim said...

UPSR 5A dah 10k...kalo SPM straight As jugak, berapa juta la agaknya?

Anonymous said...

terkejut sbb tak terfikir dek fikiran...masa kakak dapat 4A tahun lepas cm belikan jam swatch pun dah rasa kaya sangat sbb teruja kakak baru 12 tahun dah pakai swatch hikkkssss...maknya tunggu kerja beli sendiri

cm

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...