1159

Jam 730 am , dah terjengul kat depan pintu hospital.
Sib baik , aBear temankan pagi nie.
So , tak perlu fikir tentang masalah parking.

Jam 730 am , dpt giliran nombor 3066.
Nombor yang baru dipanggil masa tu  nombor 3004.
Ambik engkou ....

Jam 930 am , jumpa doktor.
Doktor lelaki ada.
Doktor perempuan pun ada.
Lemah semangat tul kalau ada doktor lelaki ni.
Muda lak tu....

Check tak sampai 10 minit.
Scan hari tu tak ada apa-apa.
Kalau nak buat biop pun ,rasanya tak leh nak collect apa - apa.
(kata doktor lelaki tu).

Doktor perempuan suruh arrange appt untuk mamogram.
Sebab tahun ni dah masuk 40 tahun.

10 minit selepas tu , keluar dari bilik doktor.
Kejab jer .... Menunggu yang lama.
Penerangan pun tak seberapa ...
Nak tanya lebih-lebih , kita bukan reti pun ....



Temujanji mamogram , bulan November.
5 bulan dari sekarang .....



Adoi larrrrrrrrr

Comments

Rai said…
orang kata sakit buat mamogram tu.. ngeri! medical check up eh kak pB
kakcik said…
Jangan tiba masanya nanti, lupa pulak. :)
makchaq said…
Makchaq pun tak buat lagi mamogram tu... Takut.. Tapi ada yg kata sekarang ni dah tak sakit sangat macam dulu...
mokwo® said…
pb buat jgn tak buat...elok jugak tuh...free pun ..cuma memang jenuh nak menunggu lah kalau gi mana2 sepital kerajaan..but berbaloi lah buat!
ckLah @xiiinam said…
Semoga sihay sentiasa ya pB.y
ckLah @xiiinam said…
*** Sihat.....haish! Screen touch bingung!
Zareda Norman said…
Moga dipermudahkan semuanya
naniasda said…
As a precaution ke pB kena buat mamogram tu? Hari sabtu baru ni akak keno buat medical check-up jgk di klinik kesihatan kb, bilo doktor tanyo ado masalah ke dgn buah dado, oyak tak dok gapo satu mugo x rajin buat pun mamogram ni. Insya Allah selamat ssemo utk pB :)

Popular Posts