25 June, 2012

1163

Semalam , alhamdulillah ada duit lebih sedikit.
So , menu untuk tengahari semalam ialah gulai ketam.
Dah lama tak masak gulai ketam nie , yang sebenarnya.



Kebetulan pulak , ramai semalam kat rumah.
Memang berselera lah sessi makan makan .

Yang tak syiok nya , rupa-rupanya ada pulak yang allergic dengan ketam.
Kesian Kak Ngah...





Nasib baik , pagi ni dah surut bengkak nya...
Kalau tidak , ponteng sekolah lar jawabnya

14 comments:

nazli said...

saya pun allergic juga tapi bukan dengan ketam...kemana2 saya bawa ubat ni...Cetirizine hydrochoride..atau ubat selsema atau ubat resdung...sebiji dlm RM1.50-2.00...in fact, saya ada bekalan ubat ni di merata2, dlm beg pejabat, kat rumah KT, kat rumah Jerangau, dlm beg kamera..

makchaq said...

Alhamdulillah rezeki.. sedap nampaknya

Kakngah tak pernah makan ketam ke sebelum ni?

KM said...

kalau allergic, lain kali antar mai ketam tu umah saya hehehe....

kakcik said...

Kesian Kakngah. :(

Daddy Ziyyad said...

sedapppnya..dah lama tak makan ketam..

dah serope bibir angelina jolie! ekekeke

m.u.l.a.n said...

wohhooo.... sodap tu...

~::Chenta::~ said...

wooooo.. sedapnya ...

dulu ayah chenta pun elergik dengan seafood ..
tapi now dah xda apa2 alahan lagi!!
:P

Ibu n Abah said...

pB
masa anak kecik2 dulu, akak selalu menyesal beli ketam..
nak makan tak enjoy..
sebab kerja akak dari mula makan asyik ler mengopekkan isi buat anak-anak..
anak ramai lak tu... tah pukul berapa baru dapat makan...
selalu sampai kesudah tak dapat menikmati waima sepotong ketam...
lepas tu, lama tak beli ketam... sebab teringat kena kerja waktu nak makan ketam...
bila dah teringin sangat... belilah... memang kena buat kerja time makan...

Irfa said...

kesian kak ngah
kat umah sabtu ahad tu kami adik beradik buat sotong dan udang celup tepung
makan sampai muntah..tapi sorang xleh makan..
sama kes ngan kak ngah jugaklah

MystoryPic said...

rugiiii... rugiii... kakngah... kalu tahu gitu bahagian kakngah tu wi ko acik make lah

ckLah @xiiinam said...

Ketam tengah mahal kat sini, sama dengan sotong.
Kediannya dia...

KhaiRin : anies said...

best nyer..rs cm da lama x mkn ketam

Anonymous said...

Best giler makan gulai ketam !

Nazayiena said...

Sian kak Ngah x leh mkn ketam lglah lepas nie...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...