1227














Sapo gak hok kato orghe Klatae ni miskin miskin ?
Acu kelih gak ghumoh-ghumoh nie ....
Memae lar buat loan untuk buat ghumoh nie semuo.
Tapi kalau gaji tok besar , tok khe'gak mampu nok bayar bulae-bulae.

Dan hok paling paling pB banggo ialah semuo tuan ghumoh ni MELAYU .....

Comments

Pen Biru said…
tokey batik ke tokey budu..heheheh
pB said…
Pen Biru

Besar kemungkinan orang kerja kerajaan pun yer jugak. Cikgu Cikgi
Irfa said…
kalau balik kg ontheway dr kampung ke kota bharu,saya suka tgk banglo besar tengah sawah.umah putih atap biru tu.sapa la tuan dia agaknya..

penah cakap ngan cik abe,dah tua nak duk umah mcm tu ;) tp nak dekat ngan apt la senang anak nak balik jenguk
pB said…
IRFA

Terpegun kak-loh kalu tengok ghumoh ghumoh deknung. Try tengok hok depae MRSM Kuala Krai ... lawa lawa
Dinas Aldi said…
Cantik2 semua rumah tu, kagum :)
jeBateja said…
Huk alo...banggo kawe nenguk...melayu belako deh....
zino said…
bila nak ada sebiji..?
m.u.l.a.n said…
memang tau ramai ownernya orang melayu.. alhamdulillah..
azieazah said…
Dasat... dasat!
nik ros said…
tu la kan. sapo la kato org kelate ni ramai hok miskin.kena mari tgk dulu. baru la buleh tahu .hehe
naniasda said…
memey (bkn memey pelakon)yo pun rumoh ore melayu besar2 ssini doh mugo blh amik loan kerajae federal utk demo hok kijo nga kerajae federal/state (mugo cik abe kak yah pun amik loan kerajae jugok buat rumoh hok duduk loni). Sor lg kos buat rumoh ssini muroh kalu banding nga rumoh2 di west coast especially di Selangor...anok beli rumoh teres di Subang Permata kecik tuit tp rego sapa RM200 ribu lbh, kalu di Kelatae blh buat banglo doh tu. Biasonyo kalu rumoh2 hok besar pelik padae oghe lain dimiliki oleh org2 Kemboja yg dtg di sini mula2 sebagai pendatang asing lph tu blh kerakyatan..demo ni berniaga dari kecil-kecilan sapa berjaya..byklah kalu nok cerito gak, biarlah sapa sini jah.
MOKCIK AZWA said…
PB..sama lar dengan orang kat Terengganu..sapa kata dorang tu miskin, cer tengok rumah dorang kat sana..besar2 dan cantik belaka. Tapi memang ada la jugak yang miskin dan perlukan bantuan. maka hok tu la yang patut dapat bantuan rumah PPRT tu, malangnya orang yang dok pegang bantuan tu sanggup pulak tak beri ke orang yang sepatutnya dapat, tapi simpan untuk diri dan puak2 depa sendiri..ayoyoyo..
Irfa said…
ada satu rumah berhantu kat situ oghe kata
kebanyakkan yg umah lawa2 tu keje gomen
mcm cikgu cikgi ;)
Irfa said…
tapi tv3 bersamamu suka tunjuk rakyat miskin negeri Kelantan
supaya orang nampak kelantan miskin di bawah kerajaan Pas ;)

Popular Posts