15 October, 2015

1289

Assalamualaikum,

hai
hai

sambil pegang vacum cleaner.
Cuci sawang sawang  ..........

Ramai member blog yang dah tak aktif blog.
Ramai yang prefer update fesbuk.
Sebab simple dan cepat.

Kalau blog ni , macam nak kena karang karangan or cerpen.


When to JB last sunday.
Sengsorang.
First time rasanya naik flight sengsorang.
Cuak gak ......
Sib baik selamat sampai Senai.


Member pick up from airport.
Dinner kat Restoran ZZ near Jalan Petri,


Check in ...
stay sengsorang ....
have the whole bed to myself.
Tak ada nak lenanya....
Mata mengantuk .....
Tapi fikiran merewang rewang entah ke mana mana.
Finally near to two , baru tertidor.

Masuk workshop , for the first three hours tu , rasa macam zombie.
Mamai semacam .....

Overall workshop was amazing.
Group member memang the best.
Yang tak best , kerja yang menanti bila balik pejabat.
So many things kena ubah ....
Hopefully dapat full cooperation from team member and team lain.

Two night kat JB.
Dua kali makan kat the same restoran.
Second nite try makan mee rebus tulang,
Sorry to say ..... tak habis pun,
Last last , order nasi bubur.
Memang superb.
Like the sambal walau cuit sikit sikit jer.

After dinner , when rounding.
Sesat barat jugak lah ...
Sib baik tak sampai ke Pontian or some where .....
But scary gak , ronda JB nie...
Coz , JB memang tak fimiliar langsung.

Singgah JPO tak ?
Nope .....
tak sempat or tak ada yang nak bawa ....
Ha ha ha ....


Journey back to KL not a very good experience.
First gate tukar.
Dah duduk elok elok , dpt announcement.
Tukar gate ,,,nun hujung sekali.
Then another announcement , plane delay ....
Sib baik delay 10 minit jer.


Want to go back to JB?
Yaaa.... why not ....
Tapi rasanya , inilah kali pertama n kali terakhir workshop out of KL.

8 comments:

ajuyarashid said...

Waalaikumussalam.. Dah selamat smpai KL ye. Alhamdulillah..

Dr K said...

Waalaikum salam
Ni kena pegang mop sekali ni...haha.

Yup, saya hampir2 tak aktif ber blog, sebab dah sibuk hari2 update kat FB...hahaha...tapi ku gigihkan diri jugak menulis kembali....sebab sayangkan blog tu....

ZZ tu mmg port feveret saya.

pB said...

Ajuya Rashid

a ah ... selamat sampai. Alhamdulillah

pB said...

DADDY ZIYYAD



A ah kan ...
Memang berabuk tahap gaban.

Doc jgn berhenti tulis blog, tau.
pB suka baca ....

ZZ tu ok.
Walau tersembunyi, tapi pelanggan ramai.

Irfa said...

baru ambik mood nak aktif blog semula
ikhlas cakap, blog lg best bercerita
wpun kita x tahu sapa yg dtg baca

PAK HARIS said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.
عبده العمراوى said...



شركة تنظيف موكيت بالجبيل
شركة تنظيف كنب بالجبيل
رقم شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
اسعار شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة المثالية الدولية للنظافة بالقطيف

Hmmm

Entry lepas perasae nok post kat fesbuk , tok leh sebab fren waktu pejabat kul 830 pagi. kul 900 tok masuk lagi pakat dok lepok kat bo...